Milieu, Welzijn en Duurzaamheid

Milieubewust bouwen is van cruciaal belang om een duurzamere en gezondere leefomgeving te creëren. Bij Aannmersbedrif H.Baars & Zn zetten we ons in voor milieuvriendelijke bouwpraktijken die niet alleen de impact op het milieu verminderen, maar ook zorgen voor comfortabele en energiezuinige gebouwen.

Hier zijn enkele van onze belangrijkste benaderingen voor milieubewust bouwen;

Duurzame materialen: We streven ernaar om materialen te gebruiken die duurzaam zijn geproduceerd en recyclebaar zijn. Het selecteren van bouwmaterialen met een lage milieu-impact draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van onze projecten.

Energie-efficiëntie: Onze gebouwen zijn ontworpen met een focus op energie-efficiëntie. Dit omvat het gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen, energiezuinige verwarmingssystemen, en het implementeren van slimme technologieën om het energieverbruik te optimaliseren.

Waterbesparing: We integreren systemen voor waterbesparing in onze bouwprojecten, zoals het gebruik van waterbesparende sanitairvoorzieningen en het opvangen en hergebruiken van regenwater. Op deze manier verminderen we de vraag naar kostbaar drinkwater.

Groene daken en muren: Het implementeren van groene daken en muren draagt niet alleen bij aan een verbeterde isolatie, maar bevordert ook biodiversiteit en vermindert de hitte in stedelijke gebieden. Dit draagt bij aan een gezondere leefomgeving.

Herbruikbaarheid en demonteerbaarheid: We streven ernaar om gebouwen te ontwerpen die demonteerbaar zijn en waar mogelijk herbruikbare materialen bevatten. Dit bevordert een circulaire benadering van bouwen, waarbij de levensduur van materialen wordt gemaximaliseerd.

Lokale gemeenschap betrekken: We betrekken de lokale gemeenschap bij onze bouwprojecten en streven naar transparantie en open communicatie. Lokale input kan helpen bij het optimaliseren van ontwerpen en het verminderen van de impact op het milieu en de omgeving.

Certificering en normen: We streven naar certificeringen en normen die gericht zijn op duurzaam bouwen, zoals LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) of BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), om de duurzaamheid van onze projecten te waarborgen.

Bij Aannemersbedrijf H.Baars & Zn geloven we dat milieubewust bouwen niet alleen verantwoordelijkheid is, maar ook een investering in een betere toekomst. Door deze benaderingen te omarmen, dragen we bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en creëren we leefomgevingen die zowel duurzaam als comfortabel zijn.



De goede doelen

Wij steunen jaarlijks de volgende goede doelen;